Ramazan da da nFİT Olmanız İçin İşte Önerilerimiz!
Ramazan ayının gelmesiyle beraber, oruç tutan kişilerde kilo kaygısı da baş göstermeye başladı. 16 saat süren açlık, susuzluk sonunda iftarda ve sahurda daha çok besin tüketme ihtiyacı ile kilo almaktan korkuyorsanız size vereceğimiz küçük tiyolara mutlaka göz atmalısınız! Bu noktalara dikkat ettiğinizde Ramazan ayını hem sağlıklı hem de fit bir şekilde geçirmek çok kolay.
İftarda Dikkat Etmeniz Gerekenler:
- İftarınızı 2 bardak su ile beraber açın.
- Yemeğe başlamadan önce kan şekeri dengenizin yerine gelmesini sağlamak ve sindirim sıkıntısını engellemek adına 2-3 adet hurma tüketebilirsiniz. Hurma tüketirken porsiyon miktarı önemli! 2-3 adet hurmanın 1 porsiyon meyveye eşit olduğunu unutmayınız.
- Ana yemeğe geçmeden önce 1 kepçe çorba tüketmek hem sindirim sisteminizi rahatlatacak hem de midenizin hacimce dolmasını sağlayarak aşırı besin tüketimini engelleyecektir. Çorbanızın çok kremalı, aşırı yağlı ve unlu çorbalar yerine; kurubaklagil veya sebze içeren hafif ve besleyici çorbalar olmasına dikkat edin.
- Ana yemekte ekstra yağ eklenmemiş, el büyüklüğünde et/tavuk/balık veya 1 tabak az yağlı etsiz sebze yemeği veya 1 tabak yağsız etli sebze yemeği tercih edebilirsiniz.
- İftarda mümkün olduğunca bol salata tüketmek hem sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına hem de mide hacminizin bir bölümünün dolmasına yardımcı olacağı için tüketmeye mutlaka özen gösterin. Salatanızın yağsız olması yağ alımını kontrol altına almanızı kolaylaştıracaktır.
- İftarda çok fazla pilav/makarna/püre gibi karbonhidratları tüketmemeye özen gösterin. Özellikle dışarıda iftar yaparken bu yiyecekler çok yağlı olacağından tercihinizin mutlaka 1/8 pide olmasına özen gösterin. Evde az yağlı pilav veya makarna tüketeceğinizde; 1/8 pide yerine 4 yemek kaşığı pilav veya makarna olarak değişim sağlayabilirsiniz.