/ nFİT Öneriler / 2024 Beslenme Trendleri
nFİT ÖNERİLER
2024 Beslenme Trendleri

2024 Beslenme Trendleri


Her yıl olduğu gibi yılın son günlerinde yeni yılla ilgili birçok kaynak tarayarak sizin için 2024 beslenme trendlerini hazırladım, bakalım 2024 te en çok hangi beslenme trendlerini konuşacağız ?

Fonksiyonel Gıdalar: Bağırsak Sağlığı ve Mental Sağlık İçin
Bağırsak-beyin bağlantısının farkındalığı arttıkça, hem sindirim sağlığını hem de mental sağlığı teşvik eden gıdalara odaklanma eğiliminin 2024’te de daha da öne çıkması bekleniyor. Bilişsel fonksiyonu ve duygusal refahı desteklemeyi amaçlayan adaptogenler, prebiyotikler, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri gibi içeriklerle desteklenen ürünleri daha çok göreceğiz. Ruhsal sağlığı destekleyen atıştırmalıklardan stresi azaltan içeceklere, bu konuda üretilen fonksiyonel gıdalar her gecen gün daha da artacak.

Bağışıklığı Güçlendiren Gıdalar
Tüketicilerin beslenmeyi bağışıklık sistemini güçlendirme ve hastalıklara karşı korunma aracı olarak görmeleri nedeniyle, bağışıklığı güçlendiren gıdaların popülerliğinde bir artış yaşanmaya devam edecek. C ve D vitaminleri, çinko ve probiyotik gibi besin maddeleri ile zenginleştirilmiş bağışıklığı güçlendiren gıdalar (bağırsak sağlığına uygun sodalar ve yoğurtlar gibi) gelecek yıl bolca görülecek.

Süt Ürünleri Alternatifleri
Süt alternatiflerine olan talep, daha geniş bir bitkisel seçenek yelpazesi ile devam ediyor. Badem, hindistan cevizi ve yulafın ötesinde, yeni alternatifler arasında karabuğday sütü ve süt çayı gibi alternatifler göreceğiz. Ayrıca, birçok markanın ürünlerini yeniden formüle edecekleri ve içeriğindeki gereksiz katkı maddelerini çıkartmasının hedeflendiğini görüyoruz.

Kadınlara Yönelik Gıdalar
2023 yılında tohum rotasyonu ve regl döngüsüne yönelik beslenme gibi trendler, öne çıktı . 2024 de geçen yılın momentumunu sürdürecek, kadınların beslenme ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış daha fazla ürün ve takviye göreceğiz; regl döngüsünün düzeni ve sağlıklı ilerlemesi için atıştırmalıklar ve hamilelik, doğum sonrası ve menopozu desteklemek için tasarlanmış ürünleri 2024 yılında bolca konuşacağız .

Uzm.Dyt.Merve TIĞLI ÇINAR
Copyright:2016
Web Tasarım